Wanneer je kindje geboren wordt, dan wil je dat hij of zij gezond is en de vitaminen binnenkrijgt die er nodig zijn. Geef je je kindje in het eerste jaar borst- of flesvoeding? Dan krijgt je kindje al veel goede vitaminen en mineralen binnen. Toch zit er te weinig vitamine D en K in moedermelk en flesvoeding dan je baby nodig heeft. Ook wanneer je kindje langzamerhand mee gaat eten hebben kinderen tot 4 jaar extra vitamine D nodig. Er zijn daarnaast nog een aantal andere vitaminen die erg belangrijk zijn voor je baby. 

Vitamine D

Vitamine D helpt je kindje met het krijgen van sterke botten en tanden en versterkt de spierfunctie. Meestal haal je vitamine D uit zonlicht en bepaalde voedingsmiddelen, zoals vis, vlees en eieren. Totdat je kindje 4 jaar is, is hij of zij niet in staat om genoeg vitamine D uit voeding of zonlicht te halen. Daarom raden we aan je kindje extra vitamine D te geven door middel van vitamine D supplementen. Voor baby’s raden we aan vitamine D in de vorm van druppels te gebruiken. 

Vitamine K 

Ons lichaam maakt zelf vitamine K aan door de bacteriën die er leven in de dikke darm. Vitamine K zit voornamelijk in fruit, zuivel, vlees, eieren en bladgroenten en zorgt ervoor dat je bloed goed kan stollen en helpt je sterke botten te krijgen. Doordat je baby nog niet precies alle nodige bacteriën in de darmflora heeft zitten, is het nodig om totdat je kindje 3 maanden oud is vitamine K supplementen te geven. 

Vitamine A

Vitamine A is goed voor de weerstand, het gezichtsvermogen en de groei van je kindje. Vitamine A vind je in voedingsmiddelen zoals vlees, vis, eieren en melk. Daarnaast bestaat er ook een plantaardig provitamine A die je kan halen uit groenten en fruit, zoals wortels en broccoli. Dit type vitamine A wordt in het lichaam omgezet naar vitamine A. Geef je kindje daarom regelmatig een wortel, stukjes broccoli of abrikozen. 

Pin It on Pinterest