Je hebt het vast vaak om je heen gehoord, zwemmen tijdens je zwangerschap. Maar is dat nou eigenlijk altijd wel goed voor je? We leggen je in deze blog graag uit wat de voordelen en de risico’s zijn van het zwemmen tijdens je zwangerschap. 

Zwangerschapszwemmen is hartstikke goed voor je

Ook tijdens je zwangerschap is het belangrijk om gezond te blijven en goed te bewegen. Om je tijdens deze negen maanden sterk te houden en je bevalling net iets beter door te komen, is zwangerschapszwemmen een leuke activiteit om uit te oefenen tijdens je zwangerschap.

Voordelen van zwemmen tijdens je zwangerschap

Om even te onderbouwen waarom zwangerschapszwemmen zo goed voor je is, benoemen we graag een aantal voordelen. We beginnen met een van de beste voordelen: je voelt in het water niets van je zwangere buik. Je neemt dus even voor een korte periode van pauze van je zwangerschap. En daarna? Na afloop voel je je heerlijk fit en ontspannen. Je sport en je voelt je goed! Wie wilt dat nou niet?

De risico’s van het zwemmen tijdens je zwangerschap

In de meeste gevallen brengt zwemmen tijdens je zwangerschap voor jezelf en je ongeboren kind geen risico’s mee. Waar je wel rekening mee moet houden, is het risico op met legionella besmet water. Wanneer je besmet raakt met legionella, kan dit meestal gemakkelijk verholpen worden met antibiotica. Maar dit is niet altijd even goed voor je kindje. Zorg er in zulke gevallen voor dat je er zeker van bent dat het zwembad waar je wilt zwemmen, preventieve legionella maatregelen hanteert. Weet je niet zeker of het zwembad hier rekening mee houdt? Neem dan even voor de zekerheid contact met ze op.

Pin It on Pinterest