Eens in de zoveel jaren is een praktijk versleten en moet een renovatie ondergaan om weer helemaal te voldoen aan de eisen. Een van de vloeren die de moeite van het overwegen waard is, is de gietvloer. Een gietvloer heeft veel voordelen voor je praktijk in petto. 

Lees in deze blog welke het zijn en hoe jij ervan kunt profiteren.

De voordelen van een gietvloer op een rijtje 

We willen graag enkele voordelen van de gietvloer met je doornemen om je te inspireren. Zo weet je ook waar je voor kiest wanneer je voor dit type vloer zou gaan. Denk aan de volgende voordelen:

Gietvloer is erg makkelijk schoon te maken omdat deze van kunststof gemaakt is. Daarbij is hij ook in alle kleuren te krijgen juist vanwege het materiaal waar hij uit bestaat. 

De gietvloer scheurt niet wanneer deze gecombineerd wordt met een vloerverwarming, een betonvloer wil nog wel eens scheuren omdat de verwarming uitzet.

Het is een vloer die bijzonder slijtvast is, deze is ontwikkeld in de industriële en medische context. Verder is hij erg hygiënisch, juist omdat je hem dus zo gemakkelijk schoon kan maken. Dat is erg belangrijk, zeker voor in de praktijk van een verloskundige. 

Er zijn verschillende soorten vloeren waaruit je kunt kiezen, maar wanneer we kijken naar welke nu het beste past in een verloskundigenpraktijk, dan komen we toch echt op de gietvloer uit.

Stijlen die passen bij de gietvloer

We hebben al gezegd dat de gietvloer een industriële vloer is. Daarom past deze heel erg goed bij een industriële inrichting. Voor een verloskundigenpraktijk is het misschien ietsjes prettiger om een wat zachtere inrichting te kiezen, daarvoor raden wij de Scandinavische stijl aan. 

Je kunt op onze site terecht voor allerlei weetjes als het gaat over verloskundigen en andere onderwerpen over de zorg. We willen wel met klem benadrukken dat het ten alle tijden de eerste stap is om bij medische vragen, naar de huisarts te gaan. Op onze site leveren we puur informatieve blogs. 

Pin It on Pinterest