Een zorgverzekering is zeer belangrijk omdat je anders voor ontzettend hoge kosten komt te staan bij een bezoek aan het ziekenhuis. In Nederland heb je de basiszorgverzekering standaard wanneer je 18 wordt: deze is namelijk verplicht voor iedereen die in Nederland werkt of woont. Helaas veranderen zorgverzekeringen jaarlijk en kan het zijn dat jouw verzekering niet meer de voordeligste is. Een zorgverzekering afsluiten hoeft niet moeilijk te zijn, we leggen je uit hoe je dit makkelijk en voordelig aan kunt pakken.

Vergelijkingssite

We raden aan om naar een vergelijkingssite te gaan voor het vinden van een zorgverzekering. Hier zie je namelijk heel overzichtelijk de prijzen van verschillende aanbieders. Wel moet je goed opletten op wat de aanbieders daadwerkelijk in het pakket hebben. Het kan namelijk voorkomen dat een verzekeraar een zeer gunstig tarief heeft omdat hij eigenlijk ontzettend weinig dekt. Daar sta je dan met je gebroken linker teen die niet wordt gedekt door je zorgverzekeraar. Zal iemand vast wel een keer hebben meegemaakt.

Naturapolis of restitutiepolis?

Meestal kun je kiezen tussen een verzekeraar met een naturapolis of een restitutiepolis. Een naturapolis wil zeggen dat de verzekeraar bij een groep zorgverleners een contract heeft afgesloten (dus niet bij alle zorgverleners). De grote ziekenhuizen vallen onder deze contracten en hier heb je dus niets om bang voor te zijn. Echter zal de lokale acupuncturist waarschijnlijk niet gedekt worden onder een naturapolis. Sta je dan met wat naalden in je linkerteen die je er vervolgens zelf uit moet halen want de kosten worden niet gedekt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners in Nederland. Om deze reden is deze polis wel wat duurder. 

De collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering kun je soms via je sportclub, werkgever of patiëntenvereniging afsluiten. Je krijgt dan korting omdat je de verzekering met een grote groep mensen hebt afgesloten. Nu denk je misschien dat dit stukken goedkoper is, maar om mensen individueel te voorzien van goede zorgpolissen, is de collectiviteitskorting verlaagd naar 5% terwijl de premie van een collectieve verzekering is gestegen. Je hoeft dus niet per se goedkoper uit te zijn als een collectief. 

Pin It on Pinterest