Jaarlijks laten veel mensen hun tanden bleken, maar is dit eigenlijk wel een goed idee, bijvoorbeeld als je zwanger bent. We nemen je in deze blog mee langs een aantal vragen over tanden bleken. Zo weet je beter waar je aan toe bent. Lees snel verder en doe je voordeel met deze informatie. 

Kan ik mijn tanden laten bleken als ik zwanger ben? 

Er worden al aardig wat jaren miljoenen bleekbehandelingen per jaar uitgevoerd. Dit wil niet zeggen dat alle implicaties van deze behandelingen 100% duidelijke zijn. Daarom is het feitelijk zo, dat veel tandartsen vrouwen die zwanger zijn aanraden om met bleken te wachten tot na de zwangerschap en eventuele borstvoeding. Het is immers de bedoeling dat er geen enkele kunstmatige toevoeging bij je kind terechtkomt. 

Wat is een bleekbehandeling eigenlijk? 

Wanneer je bij de tandarts een bleekbehandeling laat doen, dan gaat deze dentale expert je tanden witter maken met een gel waar peroxide in verwerkt zit. Het is mogelijk om de tint van je tanden te kiezen, zodat de tandarts deze met een bepaalde sterkte peroxide kan realiseren voor je. 

Waar kun je je tanden bleken? 

Er zijn twee opties die vaak gekozen worden, de thuisbleekmethode en de weg naar wittere tanden bij de tandarts. Deze laatste raden we aan om verschillende redenen: de resultaten worden beter, zijn sneller bereikt en de behandeling vindt plaats in een meer veilige omgeving. Er is meer controle en men kan ingrijpen als dingen niet goed gaan. Wel zo prettig om te weten is dat een tandarts de behandeling uitvoert en je niet zelf met een bitje in hoeft te gaan slapen, zonder enige controle of expertise op dit gebied aanwezig. Blijf onze blogs lezen, want dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Bij tandarts alkmaar kun je terecht voor veel dentale behandelingen. Neem contact met ze op

Pin It on Pinterest