Verloskundige woerden

De beste rusttips voor tijdens je zwangerschap

Geplaatst op

Tijdens je zwangerschap is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk rust pakt. Stressvolle situaties moet je uit de weg gaan. Dat is namelijk niet goed voor jou en je kind. Wanneer je met zwangerschapsverlof gaat hebben we de beste tips om goed uit te rusten. Als het je eerste zwangerschap is dan zullen er uiteraard veel zaken op je afkomen. Daarom is het extra belangrijk om hier een rustvolle periode van te maken.

 

Start met een vakantie

Wanneer je de werkperiode afsluit start dan gelijk met een vakantie. Ga er even tussenuit samen met je partner en geniet van een welverdiende rustperiode. Dit helpt je om even goed te temporiseren. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om samen met je partner te praten en alles door te nemen voordat de baby eraan komt. Er is namelijk genoeg te plannen!

 

Voldoende rust pakken

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent is het de bedoeling dat je extra rust pakt. Waar je normaal een tandje extra bij zet, doe dit nu een keertje niet. Laat alles zoals het is en hanteer deze mind set. Op deze manier breng je meer rustmomenten in je systeem. Dit betekent uiteraard niet dat je volledig stil moet gaan zitten. Probeer regelmatig een wandeling te maken en een frisse neus te halen. 

 

Zorg voor de meest optimale slaaprust

Slaap is een belangrijke factor om goed uit te rusten. Zonder slaap kunnen we onze batterij niet opladen. En dat heb je zeker nodig tijdens je zwangerschap. Een goed bed en matras helpt hierbij. Beschik je dus al een tijdje over een matras of ben je juist ontevreden over je bed. Dan is het nu juist het moment om een nieuw matras uit te zoeken. Bekijk welke soort het meest optimaal past bij jou. Ga in gesprek met de specialist in matrassen: de Matrassenman. En ontdek nieuwe soorten, zoals een pocketvering matras

 

Beloon jezelf met wellness

Met spa en wellness kom je optimaal tot rust. Bij een zwangerschap wordt er veel van je gevraagd, waaronder je rug en spieren. Beloon jezelf en ga bijvoorbeeld voor een uitgebreide massage. Zo ontlast je jezelf weer van alle inspanningen die je doet met het ronddragen van je kind. Geef de fysieke taken zoveel mogelijk uit handen. Neem niet de gedachten dat je alles nog prima kan. Dat zal ongetwijfeld zo zijn, maar neem juist de rust en geef dit soort taken dus uit handen bij familie en vrienden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je informatieve blogs over verloskunde en meer.

Contactgegevens

Via info @ verloskundigenwoerden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden