Verloskundige woerden

Extra afspraken bij de verloskundige kunnen het vertrouwen na een ongeval terugbrengen

Geplaatst op

Als je zwanger bent, dan doe je vaak extra voorzichtig, soms wel eens te voorzichtig zelfs. Je wilt immers niet dat er iets met je zoon of dochter gebeurt. Wanneer jij je echter in het verkeer begeeft, dan heb je ook met andere mensen te maken, mensen die soms wat minder goed opletten en minder voorzichtig zijn. En dus kun je zomaar slachtoffer zijn van het gedrag van iemand anders en bij een ongeluk betrokken raken.

Letselschade? De gezondheid van de baby is waar alles om draait!

Eerste zorg na zo’n ongeval is natuurlijk de gezondheid van je ongeboren baby, nog voor je eigen gezondheid en welzijn. Als alles in orde lijkt, is het toch niet onverstandig wat vaker contact te hebben met de verloskundige. Dat kan ook prima als daar geen aanleiding voor is, maar jij de stress en het nare ongeluk van je af wilt praten. Ter geruststelling kun je meteen een extra controle uit laten voeren naar de gezondheid van jouw kind. En zo zul je merken dat op den duur het vertrouwen dat je kwijt was, weer toeneemt. Altijd verstandig dus om vaker af te spreken met de verloskundige. Zeker na een trauma als een ongeluk.

Jij bent vooral bezig met de baby en de verloskundige, en dat is begrijpelijk

Ondertussen zet je de specialist aan het werk met het claimen van de letselschade, want daar is sprake van als iemand anders veroorzaker is. Er is sprake van letselschade als jij als gevolg van de aanrijding kosten maakt, bijvoorbeeld voor medische behandelingen. Letselschade bestaat behalve uit het materiële deel – dat gemakkelijk in geld uit te drukken is – ook uit een immaterieel deel. Deze letselschade noemt men ook wel smartengeld of emotionele schade. Aan letselschade zul jij na het ongeval niet meteen denken. Jij bent vooral bezig met de baby en de verloskundige. En dat is heel erg begrijpelijk. Toch is het wel goed om snel na de aanrijding contact te leggen met de specialist in letselschade. Zet de specialist aan het werk, richt je zelf vervolgens weer snel op jouw ongeboren baby. Je hoort vervolgens vanzelf wel hoe de zaken vorderen wat betreft de letselschade.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je informatieve blogs over verloskunde en meer.

Contactgegevens

Via info @ verloskundigenwoerden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden