Verloskundige woerden

Sushi: geschiedenis en veiligheid

Geplaatst op

Sushi is in China ontstaan. Daar werd vis in gefermenteerde rijst ‘verpakt’ om deze langer goed te houden. Wanneer de vis uiteindelijk werd gegeten, gooide men de rijst weg. Later in Japan zien we dat de rijst en vis wel als combinatie gegeten werd. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in de sushi die we tegenwoordig kennen. Er zijn zoveel soorten sushi dat het je wel bijna kan gaan duizelen. We horen wel eens dat sushi slecht is voor vrouwen die zwanger zijn. Toch zijn er variaties die je wel gewoon kunt eten. We nemen in deze blog een aantal sushivariaties met je door de heerlijk zijn en waar je dus van kunt genieten. Wil je niet naar een restaurant? Online sushi bestellen is dan een uitstekend alternatief. 

Geschiedenis

Als we teruggaan naar de 18e eeuw dan zien we dat in die tijd voor het eerst in Japan sushirestaurants geopend werden. In die dagen kwamen er ook al toeristen naar Japan en ontdekten de sushi. Met de jaren (dan hebben we het over een groot aantal jaren) waaide de sushi over naar de verschillende landen in de wereld. Japan staat vandaag de dag bekend als de geboorteplaats van sushi. Maar toch is dat maar een kant van de medaille, want de vroegste oorsprong ligt dus in China, net als zoveel dingen. 

Welke soorten sushi zijn populair? 

Veel mensen zijn dol op de inmiddels klassiek geworden sushivariaties. We nemen ze hieronder even met je door:

Veilig voor zwangeren

Diverse sushi soorten zijn veilig voor zwangeren. Denk daarbij aan vegetarische soorten, gemaakt van avocado, komkommer, gebakken ei, et cetera. Je kunt ook prima sushi eten waar vis in zit die keurig gekookt is. Dus dat alles gaat op voor de sushivariaties die we hieronder met je doornemen. 

Uramaki

Sushi met sesamzaad of kuit aan de buitenkant, bijvoorbeeld de Carlifornia roll, valt onder de noemen uramaki. De zeewier en de sushirijst zijn belangrijke ingrediënten. 

Maki

Sushi maken is een makkie. Zeker met maki, want er is een ingrediënt in het midden (bijvoorbeeld krab, komkommer) en daaromheen wordt zeewier gewikkeld. Zowel de vis als het zeewier heeft veel voedingsstoffen waar we van kunnen profiteren. 

Temaki

Een populaire sushivariant is de temaki. Deze is ook wat je zou kunnen noemen: de meest muzikale sushi, gewoon omdat hij op een trompet lijkt. Er komt geen muziek uit, maar wel een prachtige smaak door toedoen van de heerlijkste gerechten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je informatieve blogs over verloskunde en meer.

Contactgegevens

Via info @ verloskundigenwoerden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden