Verloskundige woerden

Voorbereidingen voor de komst van je kindje

Geplaatst op

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Je zult wel in de wolken zijn vanwege dit fantastische nieuws en dat is natuurlijk niet meer dan normaal. Toch zijn er nu ook verschillende dingen die je moet gaan regelen voor als je zoontje of dochtertje straks ter wereld wordt gebracht. In deze blog willen we daarom verschillende tips geven waarmee je alvast goed op weg kunt en je het jezelf over een paar maanden wat makkelijker maakt door alvast een vliegende start te maken.

Babykamer inrichten

Je zoontje of dochtertje zal de eerste periode na de geboorte waarschijnlijk nog veel bij jullie op de slaapkamer slapen. Dat is onvermijdelijk aangezien een pasgeboren baby nog veel aandacht nodig heeft en ook nog regelmatig in de nacht wakker wordt om te drinken. Een wiegje naast het bed is dus vrij gebruikelijk. Toch zul je op een gegeven moment merken dat het kindje zogenaamd ¨de nacht over is¨. Dat wil zeggen dat ze niet meer in de nacht gevoed hoeven te worden. Dan kun je als ouder zijnde ook een beetje nachtrust weer terugkrijgen. Het is dan dus belangrijk dat je een prettige babykamer hebt voor je zoontje of dochtertje. Als je op zoek bent naar een goede aanbieder van meubels voor de inrichting van je kinderkamer, dan raden we je van harte aan om een kijkje te nemen op de website van grasonderjevoeten.nl. Hier vind je niet alleen mooie inrichting maar ook leuke decoraties zoals schattige muurstickers van dieren.

Een wandelwagen

Iedereen heeft behoefte aan gezonde buitenlucht en dat geldt ook voor een baby. Daarom is het fijn als je zo nu en dan lekker een wandelingetje kunt maken met je zoontje of dochter. Hoewel ze in een draagzak prima mee kunnen, is het voor een wandeling toch een beetje vermoeiend. Je doet er daarom dus goed aan om alvast een prettige wandelwagen uit te zoeken. Sommige merken hebben een mooie combinatie tussen wandelwagen en autostoeltje waarbij je dus de autostoel op de wagen kunt klikken. Dan hoef je ook minder dingen mee te nemen als je er een keertje met de auto op uit gaat.

Voeding

Als je ervoor kiest om geen borstvoeding te geven, dan zijn de alternatieven van vandaag de dag uitstekend. De babyvoeding die je in de winkel kunt kopen heeft vaak de juiste voedingswaarden met de vitaminen en mineralen die je zoontje of dochtertje nodig heeft. Zorg er wel voor dat je voldoende in huis hebt, want het gaat er snel doorheen! Je zult ervan versteld staan hoe veel en hoe vaak een baby drinkt. Zorg er wel voor dat je de juiste babyvoeding koopt aangezien sommige soorten babyvoeding specifiek voor bepaalde leeftijden zijn gemaakt zodat ze per levensfase krijgen wat ze nodig hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je informatieve blogs over verloskunde en meer.

Contactgegevens

Via info @ verloskundigenwoerden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden