Verloskundige woerden

Waarom je een rugbrace zou kunnen dragen tijdens de zwangerschap

Geplaatst op

Zwanger zijn is een van de mooiste dingen dat er is, toch krijgen vrouwen vaak last van fysieke kwaaltjes. Niet zo gek, als je je bedenkt dat er een heel mensje in je lichaam groeit en je meer gewicht aan het tillen bent met je buik en rug. Om je rug en je bekken meer steun en support te geven kun je een rugbrace of bekkenband dragen. Hieronder geven we je graag nog wat meer informatie over rug en bekkenklachten tijdens de zwangerschap en waarom een rugbrace je kan helpen.

Heb ik lage rugpijn of last van mijn bekken?

Vaak komen beide klachten tegelijk voor en zijn vaak lastig te onderscheiden. We raden dan ook aan bij klachten tijdens je zwangerschap naar een fysiotherapeut te gaan. Zij kunnen je precies vertellen waar je precies last van hebt en geven je vele waardevolle tips. Een lage rugbrace/bekkenband kan je pijn al verminderen door het gewricht te ondersteunen en te corrigeren. Het is belangrijk dat je een rugbrace kiest die bij jouw klachten aansluit. Een rugbrace terwijl je alleen bekkenpijn hebt, zal niet geschikt zijn en een bekkenband wanneer je rugpijn hebt ook niet. 

Waarom een brace?

Een brace zorgt ervoor dat je actief wordt gecorrigeerd en gedurende de dag de juiste houding behoudt. Je lichaam is met een brace daarom beter in staat je houding goed aan te sturen. Een brace is een toegevoegde waarde om met klachten verantwoord te bewegen. In plaats van dat je door de pijn je houding automatisch aanpast en er op den duur alleen maar meer last van krijgt. 

Luister altijd goed naar je lichaam

Ondanks het dragen van een brace of bekkenband moet je altijd naar je lichaam luisteren. Het is altijd goed om te blijven bewegen, maar doe niet te veel en te zware activiteiten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je informatieve blogs over verloskunde en meer.

Contactgegevens

Via info @ verloskundigenwoerden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden