Verloskundige woerden

Wanneer moet je kind naar de tandarts?

Geplaatst op

Wanneer je een kind hebt is het handig om te weten wanneer je met hem of haar naar de tandarts moet. Maar hoe moet je dit doen? Hoe went je kind aan de tandarts? In deze blog hebben we het hierover. 

Vanaf welke leeftijd naar de tandarts?

Het is handig om te weten vanaf welke leeftijd je kind naar de tandarts moet, op deze manier kan je tijdig beginnen met het laten controleren van zijn of haar gebit. De leeftijd waarop dit het beste is, is vanaf 2 jaar. Dit is namelijk het moment dat de melktanden zijn doorgekomen. Doordat het kind het hier nog een aantal jaren mee zou moeten doen, is een goede verzorging zeker wel nodig.

Laat ze rustig kennis maken

Wanneer je kind naar de tandarts moet, ligt aan het doorkomen van de melktanden. Het ene kind is hier sneller mee dan de ander. Je moet dit zeker ook doen wanneer die doorkomen, op deze manier kan je kind ook goed wennen aan de tandarts rotterdam. Veel kinderen en ook volwassenen houden niet van de tandarts, maar door ze op een rustige en relaxed manier kennis te laten maken, loop je minder risico dat er angst ontstaan. Om je kind goed voor te bereiden op de tandarts zou je het mee kunnen nemen naar je tandarts afspraken. Neem het dan wel mee naar een controleafspraak.

Hoe vaak op controle?

Als je weet vanaf welke leeftijd je kind naar de tandarts moet, dan is het goed om elk half jaar het gebit van je kind te laten controleren. Op deze manier kan de tandarts periodiek checken voor gaatjes of andere problemen met het gebit. Ook kan de tandarts zien of er eventueel een beugel nodig is op latere leeftijd. Zorg dat je kind vanaf de juiste leeftijd elk half jaar een bezoekje brengt aan deze dentale expert. Dit vormt een goede basis voor een gezond gebit.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je informatieve blogs over verloskunde en meer.

Contactgegevens

Via info @ verloskundigenwoerden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden