Verloskundige woerden

Wat doe je voordat je vader of moeder wordt?

Geplaatst op

Als je voor het eerst moeder of vader wordt kan dat heel spannend zijn. Er zijn een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Je gaat als het ware een nieuwe levensfase in. Je merkt dat het leven meer in het teken van je kind zal gaan staan. Dat is eng, maar je zal merken dat dit ook zeker de moeite waard is. Tijdens de zwangerschap heb je als ouders nog veel tijd om na te denken. Wat zijn jullie van plan en zijn er dingen die jullie nog willen veranderen voordat jullie deze levensfase ingaan? De een wil meer structuur aanbrengen in het leven, terwijl een ander bijvoorbeeld een haartransplantatie overweegt.

Nu is het moment om aan verandering te werken

Nu je vader of moeder wordt, heb je nog de tijd om aan jezelf of aan bijvoorbeeld jullie relatie te werken. Als vader kan dit bijvoorbeeld betekenen dat je nu het best voor die haartransplantatie kunt gaan die je al zo lang gepland hebt. Zodra je een kind hebt, is er immers weinig tijd voor dergelijke ingrijpende veranderingen. Het is natuurlijk prettig als je je eigen leven zoveel mogelijk op een rijtje hebt voordat je kindje geboren wordt.

Overal lees je wat je in huis moet halen en waar je rekening mee moet houden. Je leest echter niet dat je zelf ook moet zorgen dat je stevig in je schoenen staat. Natuurlijk mag je een kinderwagen niet vergeten, maar dit is logisch. Neem dus ook de tijd om jezelf te veranderen waar nodig. Als dit voor jou betekent dat je een haartransplantatie moet ondergaan om je beter te voelen, doe dit dan vooral. Nu heb je nog alle tijd, straks niet meer.

Een haartransplantatie of een andere baan

Voor sommige mensen kan het aanstaande ouderschap ook een eng idee zijn. Blijf echter wel realistisch nadenken. Als je iets wilt veranderen, is het wel belangrijk dat dit bijdraagt aan een stabieler leven. Zo kan een haartransplantatie ervoor zorgen dat je jezelf beter voelt, maar een andere baan zoeken kan soms minder verstandig zijn. Je wilt namelijk niet zonder baan komen te zitten terwijl je voor een kind moet zorgen. Zorg er dus voor dat je iedere keuze goed overweegt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je informatieve blogs over verloskunde en meer.

Contactgegevens

Via info @ verloskundigenwoerden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden