Verloskundige woerden

Wat is een gezond voedingspatroon?

Geplaatst op

Het is erg belangrijk om een gezond voedingspatroon aan te houden. Daarbij is het ook belangrijk om voldoende beweging te hebben om alle calorieën te verbranden en het lichaam flexibel en goed functionerend te houden. In onze moderne tijd gaat het nog wel eens lastig deze zaken op orde te hebben. Gelukkig hebben we al wel een aantal stappen gemaakt, zo is het roken behoorlijk teruggedrongen dat was vroeger veel normaler. We nemen met je door wat nu precies onder een gezond voedingspatroon of dieet verstaan kan worden. 

Wat is gezond eten? 

Als we denken aan gezond eten dan is het gewoon belangrijk om te variëren tussen de verschillende voedingsmiddelen die je tot je neemt. Je kunt het eigenlijk altijd wel een beetje aanvoelen of het goed zit. Heb je bijvoorbeeld ergens zin in koolhydraten, dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld te weinig koolhydraten heb gehad. Andere voedingsstoffen zijn eiwitten, vetten, water, vitaminen en mineralen. Het beste is om niet per se op je gevoel af te gaan, maar vooral rationeel er naar te kijken en secuur een variatie aan te brengen in je dieet. 

Voldoende beweging 

Ik combinatie met goede voeding is het erg belangrijk de juiste lichaamsbeweging te hebben. Vaak wordt aangeraden dat je ongeveer een half uur lichaamsbeweging extra bovenop de normale beweging zou moeten hebben. Een uitstekende methode om aan deze minuten beweging te komen is een wandeling te doen. Dit kan bijzonder positief uitwerken op je immuunsysteem, stemming en energieniveau.

Dieet en beweging is geen wondermiddel 

Het is natuurlijk erg belangrijk om de beide tips goed op te volgen. Toch Is dit geen wondermiddel en zul je altijd op je hoede moeten zijn voor bepaalde ziekten als ze in de familie zetten. Denk bijvoorbeeld aan kanker. Toch moet je daar ook nu weer niet een halszaak van maken. Je kunt altijd bij de huisarts binnenlopen wanneer je twijfels hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We bieden je informatieve blogs over verloskunde en meer.

Contactgegevens

Via info @ verloskundigenwoerden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden